GREEN verkoopt Plus supermarkt Lopik aan Supermarktfonds.nl

Pieter-Jan van Gurp, Plus ondernemer te Roosendaal
november 11, 2014

GREEN verkoopt Plus supermarkt Lopik aan Supermarktfonds.nl

Supermarktfonds.nl heeft de Plus supermarkt aan het Koning Willem Alexanderplein in Lopik verworven. Bij de koop hoort tevens het voormalige pand van Plus waar Kruidvat inmiddels huurt. De supermarkt van ruim 1.800 m2 werd in 2015 gebouwd.

Met deze verkoop sluit GREEN een periode van tien jaar af waarin zij samen met Bogor Projectontwikkeling het totale centrum van Lopik heeft vernieuwd. Deze ‘centrumvernieuwing’ voegde naast in totaal circa 2.160 m2 aan winkeloppervlakte, ook 33 zorgappartementen inclusief verblijfsruimten en 22 koopappartementen toe. GREEN blijft ondanks de verkoop betrokken bij de invulling van de oude supermarkt.

Heeneman & Partners is de fondsmanager van Supermarktfonds.nl.
Hesselberth Makelaars adviseerde koper bij de aankoop. Met deze aankoop heeft het fonds inmiddels vier objecten in portefeuille. Supermarktfonds.nl ‘voor en door supermarktondernemers’ is een vastgoedbeleggingsfonds dat is opgezet als een financieel collectief van zelfstandige supermarktondernemers om bezit van (nieuwe en bestaande) supermarktlocaties te verkrijgen en te behouden. Overigens kunnen ook vermogende particulieren en institutionele beleggers in het fonds deelnemen.